Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Окупація територій та захоплення народів: У РПЦ назвали основну функцію російської держави

    Головною задачею Російської Федерації, як держави, є не освоєння земель, а приєднання нових територій та захоплення народів.

    Такою заявою відзначилась очільниця сектору церковно-парафіальних шкіл єпархіального відділу релігійної освіти Єкатеринбурзької єпархії Російської православної церкви Альона Богданова під час засідання секції керівників недільних шкіл З’їзду православних законоучителів.

    “Освоєння земель – це не саме головне. Задаче держави – приєднати землі до Росії, збільшити територію, захопити народ. А задача святої людини – освятити цю землю: молитись, звершувати євхаристію на ній. Якщо ми пам’ятаємо, що Царство Боже на небесах, то ми знаємо, як будувати на землі у відповідності до цього”, – заявила вона в етері трансляції, що велась на youtube-каналі Єкатеринбурзької єпархії, пише “Росбалт”.

    Варто відзначити цінність такої заяви у виконанні представниці Моспатріархату. Нарешті російська пропаганда, яку транслюють у РПЦ, припинила приховувати власні агресивні наративи. Війна, окупація та захоплення – ось ті наріжні камені ідеології “русского міра”, які пропагандують російські православні патріоти, але аж ніяк не братерство та любов, як наївно вважають окремі поціновувачі дружби з Росією.

    Найсвіжіше

    Популярне