Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій відвідав Видубицький монастир, у якому проводив своє служіння майбутній предстоятель ПЦУ

    На запрошення митрополита Епіфанія 24 серпня Вселенський патріарх Варфоломій разом із особами, які його супроводжують, відвідав Свято-Михайлівський Видубицький монастир. У ньому майбутній предстоятель ПЦУ був призначений архімандритом, а потім намісником монастиря і проводив своє служіння до обрання предстоятелем.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Предстоятель Православної Церкви України у спілкуванні зі Вселенським патріархом зазначив, що в цьому році Видубицькій обителі виповнилося 950 років. А старовинний Михайлівський храм, який став наріжним каменем цього монастиря, у далекому 1070 році заклав князь Всеволод Ярославович.

    Фото: ПЦУ

    На завершення свого візиту в Україну Вселенський патріарх Варфоломій побажав митрополиту Епіфанію сил та наснаги й надалі розбудовувати Православну Церкву України.

    «Ми незабаром відлітаємо, але будьте певні в тому, що частинка нашого серця з Україною, з Українською Церквою. Оглядаючись назад, як розвивалися події, відбувалося визнання автокефалії, ми з певністю можемо говорити про те, що ви були достойні надання автокефалії і Ви є достойним очолювати Церкву, Ваше Блаженство», – підсумував Вселенський патріарх Варфоломій.

    Фото: ПЦУ

    Митрополит Епіфаній від повноти Православної Церкви України висловив вдячність за візит в Україну та до Української Православної Церкви. «Ми завжди чекаємо Вас в Україні» – сказав предстоятель ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне