Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Епіфаній про РПЦ в Україні: Не всі пізнали повноту істини і досі тримаються розділення

    Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, маючи на увазі вірян Московського патріархату в Україні, сказав, що не всі православні віряни в Україні пізнали повноту істини і не хочуть виконувати вчення церкви.

    «…не всі православні християни України ще пізнали повноту істини, не всі ще послідують вченню Церкви і канонічному порядку, досі ще тримаючись розділення та віддаляючи себе від спілкування», – йшлось у слові митрополита Епіфанія, виголошеному в Святій Софії 22 серпня.

    Митрополит Київський та всієї України додав, що і за таких людей моляться в ПЦУ під час богослужіння: «Але і за них ми молилися під час літургії, і за них також приносили Безкровну Жертву, маючи впевненість, що у Богом благословенний час і вони пізнають істину та увіллються в повноту Помісної Української Православної Церкви».

    Митрополит Київський і всієї України нагадав, що 15 грудня 2018 року відбувся Об’єднавчий Собор, який з трьох розділених гілок утворив єдину Помісну Українську Православну Церкву.

    «Багатьом з нас, хто був безпосереднім учасником Собору, запам’ятався той день. Собор Церкви України назавжди перегорнув сторінку попередніх розділень, Собор утвердив єдину Помісну Церкву. І саме завдяки цьому 6 січня 2019 р. з рук Вашої Всесвятості наша Церква отримала Томос про автокефалію…».

    Найсвіжіше

    Популярне