Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій зустрівся із духовенством Вінницько-Барської єпархії ПЦУ

    21 серпня після подячної молитви (Доксології), яка була звершена у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі з нагоди прибуття в Україну Вселенського патріарха Варфоломія, відбулась зустріч Його Всесвятості з делегацією Вінницько-Барської єпархії на чолі із митрополитом Симеоном (Шостацьким).

    Як повідомляє пресслужба Вінницько-Барської єпархії ПЦУ, зустріч проходила у Синодальному залі Київської Митрополії у присутності предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

    Митрополит Симеон привітав патріарха Варфоломія з прибуттям в Україну і висловив Його Всесвятості побажання здоров’я, наснаги і Божої допомоги у служінні Церкві Христовій. Патріарх Варфоломій передав слова вітання і своє патріарше благословення православним християнам на Вінниччині.

    На знак вдячності Його Всесвятості за жертовне служіння Богу і людям та дарування автокефалії Православній Церкві України митрополит Симеон (Шостацький) від імені духовенства і вірян Вінницько-Барської єпархії підніс Патріарху Варфоломію у подарунок фігурну композицію, на якій поруч із храмом з символікою Православної Церкви України та гербом Вінницько-Барської єпархії зображені постаті святих рівноапостольних князя Володимира – Хрестителя Руси-України та княгині Ольги. Патріарх у відповідь подарував митрополиту Симеону панагію.

    Патріарх Варфоломій також благословив новостворений вінницький жіночий монастир на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці і передав ігумені Єликоніді ікону Божої Матері «Нев’янучий Цвіт» з власноручним дарчим написом.

    До складу делегації, яку очолює митрополит Симеон, увійшли секретар управління єпархії протодиякон Владислав Демченко, ключар Спасо-Преображенського кафедрального собору м. Вінниці протоієрей Віталій Голоскевич, настоятельниця вінницького Благовіщенського жіночого монастиря ігуменя Єліконида (Воєвода) та юридичний радник єпархії Богдан Овчаренко.

    Найсвіжіше

    Популярне