П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Новий російський законопроєкт “Про заборону в’їзду до РФ русофобам” має на меті вберегти росіян від правди

    У партії “Єдіная Росія” підготували феєричний законопроєкт, який заборонив би всім, кого нинішній путінський режим проголошує “русофобами”, в’їзд на територію Російської Федерації.

    Член партії Алєксандр Хінштейн, коментуючи проєкт документу, роз’яснив, який саме зміст вкладається у поняття “русофоб”. За його словами, до Росії пропонується не пускати: тих, хто принижує людей за національною, мовною, расовою чи релігійною ознакою, паплюжить воїнські меморіали і пам’ять захисників батьківщини, спотворює історію війни, героїзує нацистів тощо.

    При цьому, єдінорос зауважив, що законопроєкт покликаний стати рішучою відповіддю на випадки русофобії на постсовєтському просторі, яких, на його думку, реєструється дедалі більше. Таку позицію Хінштейна викладено у статті на сайті фонду “русскій мір”.

    Якщо придивитись уважніше до запропонованого проєкту закону, то стає зрозуміло, що його норми проголошують правдивість лише тої версії історичних подій, які транслюють кремлівські пропагандисти, в той час як будь-які інші факти, навіть доведені документально багатьма джерелами, оголошуються протиправними.

    Поряд з тим, у Росії таким чином намагаються додати “законних підстав” для агресивної зовнішньої політики з примусової русифікації та нав’язування ідеології “русского міра”, в той час, як супротив інших держав такій діяльності моментально отримує ярлик “русофобія”.

    І зрештою, ініціатива єдіноросів може бути розцінена як піар-маневр напередодні осінніх виборів до Держдуми, що наповнює інформаційне поле Росії повідомленнями про зростання кількості зовнішніх ворогів, захистити від яких здатен лише деспотичний путінський режим.

    Найсвіжіше

    Популярне