П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Влада Росії виділить ще 7 млрд. рублів на “духовну” пропаганду. У РПЦ вже оцінюють майбутні прибутки

    Російська Автономна некомерційна організація “Інститут розвитку інтернету” (АНО “ІРІ”) отримає додаткові бюджетні кошти, що будуть спрямовані на виготовлення і розміщення в рунеті “державного контенту”.

    Відомо, що федеральним бюджетом РФ було передбачено виділення на вказану діяльність 3 мільярдів російських рублів. Однак Кремль вирішив спрямувати на пропаганду в інтернеті ще 7 мільярдів з Резервного фонду російського уряду. Кошти планується освоїти до кінця поточного року.

    “РБК” з’ясувало, що у матеріалах Федерального казначейства значиться, що кошти призначені для “формування громадянської ідентичності і духовно-моральних цінностей” у представників молодого покоління росіян. Завдяки додатковим 7 мільярдам російських рублів, прогнозується виконання щонайменше 200 пропагандистських проєктів, пов’язаних з інтернетом.

    Цілком очікувано представники Російської православної церкви підтримали таку ініціативу влади і вже приміряються освоювати чималі суми коштів.

    Зокрема заступник очільника синодального відділу Московського патріархату зі зносин церкви з суспільством та ЗМІ Вахтанг Кіпшидзе заявив, що частиною процесу створення “духовно-морального контенту” можуть стати різноманітні проєкти, що втілюються за підтримки РПЦ.

    Тобто, можна припустити, що саме РПЦ і має стати ключовим партнером АНО “ІРІ” на шляху реалізації зазначеного державного замовлення, у зв’язку з чим Моспатріархія вже почала підраховувати можливий заробіток.

    Чому ж Кремль вирішив спрямувати 7 мільярдів рублів з резервного фонду на пропаганду, а не на боротьбу з коронавірусом чи ліквідацію економічних наслідків коронакризи, – це питання лишається відкритим.

    Найсвіжіше

    Популярне