П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Велику сердечну радість, вдячність і натхнення відчуваю зараз – митрополит Епіфаній

    Предстоятель Православної Церкви України поділився своїми враженнями від візиту на острів Імброс, де він взяв участь в спільних богослужіннях з патріархом Варфоломієм, з нагоди 60-ї річниці висвячення Вселенського патріарха в дияконський сан.

    «В житті кожної людини є моменти, які надихають та окрилюють на довгий час. Саме таку велику сердечну радість, вдячність і натхнення відчуваю зараз, повертаючись додому, в Україну, і передаючи усім вам найтепліші вітання та батьківське благословення від першого серед предстоятелів – Вселенського Патріарха Варфоломія», – йдеться у дописі митрополита Епіфанія у Фейсбуці.

    Предстоятель ПЦУ зазначив, що Православна Церква України на рівні з іншими Православними Церквами-Сестрами взяла участь в особливих урочистостях – святкуванні на батьківщині Вселенського Патріарха Варфоломія 60-ліття від дня його дияконської хіротонії.

    «Шість десятків років відданого служіння Господу і людям, половина з яких – на чолі Константинопольської Церкви-Матері! За цей час змінилася епоха, подоланий радянський комунізм, Церкви, які страждали від важких гонінь, отримали можливість зростати у свободі, успішно відбувся Всеправославний Собор, який колись був лише мрією… Можна довго перераховувати всі досягнення цієї видатної людини, яка докладає неймовірних зусиль, несучи світло віри й надії, розбудовуючи братні стосунки між Церквами, навертаючи віруючих до спілкування з Церквою і Богом, піклуючись про людей і привертаючи увагу до глобальних світових проблем», – зауважив митрополит Київський і всієї України Епіфаній про досягнення Вселенського патріарха Варфоломія.

    Митрополит Епіфаній висловив вдячність Богу за те, що євхаристійний зв’язок нашої Церкви з Церквою-Матір’ю майже три роки тому був відновлений. «Сердечно вдячний Його Всесвятості і братам-архієреям за теплу гостинну зустріч, за співслужіння, за те, що через Причастя від Тіла і Крові Христових ми знову явили та засвідчили нерозривну єдність у Христі».

    Предстоятель ПЦУ також нагадав за майбутній візит Вселенського патріарха: «Зовсім скоро, вже за кілька днів, з великою радістю ми очікуємо візит до нашої країни Вселенського Патріарха Варфоломія з нагоди святкування 30-річчя відновлення Незалежності нашої держави. Тож єдиними вустами, молитовно єднаючись між собою та з православним світом, будемо дякувати Господу за нашу державну і духовну незалежність! Слава Богу за все!».

    Нагадаємо, 13 серпня відбулася літургія очолювана трьома предстоятелями в Успенському храмі на острові Імброс з нагоди 60-річчя висвячення в диякони Вселенського патріарха Варфоломія.

    Найсвіжіше

    Популярне