Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Міністр оборони РФ пишається співпрацею з підсудними Гаазького трибуналу

    Міністр оборони Російської Федерації Сєргєй Шойгу розповів, що йому поталанило працювати з діячами, яких цивілізована спільнота визнала військовими злочинцями. Серед осіб, співпрацею з якими пишається Шойгу, колишній президент Югославії Слободан Мілошевич, генерал Ратко Младіч, колишній президент Республіки Сербської Радован Караджич.

    Примітно, що глава російського оборонного відомства вважає, що розпад Югославії – це трагедія, що була викликана, на його думку внутрішнім занепадом, який і призвів до краху держави.

    “З багатьма керівниками, які потім потрапили до Гаазького трибуналу, мені, не буду приховувати, поталанило і пощастило працювати разом, взаємодіяти. Це і Мілошевич, Караджич, генерал Младіч”, – наводить “Хартыя’97%” фрагмент промови Сєргєя Шойгу.

    При цьому, очільник російського Міноборони не повідомив, чи був він співучасником скоєння військових злочинів перерахованих осіб, провина за вчинення яких була доведена у міжнародному суді.

    В той же час, Шойгу жодного слова не сказав про те, чи не боїться він, що сам потрапить на лаву підсудних Гаазького трибуналу за окупацію частини території України та ведення в Донецькій та Луганській областях воєнних дій проти українського народу?

    Найсвіжіше

    Популярне