П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ РПЦ виступив за впровадження нової посади уповноваженого з прав росіян

    У Російській Федерації триває нагнітання інформаційного простору навколо абсолютно вигаданого кремлівською пропагандою міфу про тотальний наступ на права росіян у різних країнах світу. Вигадана потреба захисту росіян, як і російськомовного населення, слугує виправданням агресивних дій влади РФ не міжнародній арені, зокрема окупації Криму та частини Луганської і Донецької областей України.

    Зараз стає зрозуміло, що зупинятись на досягнутому у Кремлі не збираються. На території країн Балтії, в Україні, в інших колишніх республіках Совєтського Союзу лишилась велика кількість росіян та російськомовних громадян, яких терміново потрібно захистити.

    Відповідний пропагандистський тезис підтримали і в РПЦ. Зокрема відомо, що заступник керуючого справами Московської патріархії єпископ Савва (Тутнов) запропонував впровадити у Росії посаду уповноваженого при президенті РФ з прав росіян.

    Архієрей заявив, що у ЗМІ досить часто з’являються повідомлення про “утиски”, яких зазнають росіяни в Росії та поза її межами. Примітно, що єпископ не вважає такі повідомлення продуктом пропаганди, а сприймає їх як істину, і тому переконує, що такий “омбудсмен” повинен мати достатньо повноважень і потужний апарат, щоб фіксувати і реагувати на “факти” порушення прав росіян.

    Водночас, як інформує “News.ru”, єпископ підкреслив, що озвучує власну думку, а не офіційну позицію РПЦ.

    Разом з тим, єпископ високодуховної релігійної організації РПЦ не пояснив, на якій підставі російська владна вертикаль, російські збройні сили та проросійські терористичні організації дозволяють собі масові вбивства на тимчасово окупованих територіях сусідніх держав, переслідування та утиски україномовного населення тимчасово окупованих територій Криму, Донецької та Луганської областей, кримінальне переслідування кримських татар та вчинення інших тяжків злочинів у відношенні представників інших національностей.

    Втім, від російських пропагандистів у архієрейському облаченні відповіді на це питання годі й чекати.

    Найсвіжіше

    Популярне