Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦвУ лякають «кінцем політичної кар’єри» українську владу через підтримку ПЦУ

    У Московському патріархаті в Україні продовжують втручатись в політику і лякають українську владу «кінцем політичної кар’єри», якщо ті підтримуватимуть Православну Церкву України.

    Зокрема єпископ РПЦвУ Віктор (Коцаба) в інтерв’ю заявив, що підтримка ПЦУ для влади скінчиться плачевно. На його думку, воювати із Московським патріархатом в Україні, який продовжує всіляко підтримувати російських найманців, це війна проти Бога і Церкви.

    «…це не тільки боротьба з Богом і виклик власному спасінню, а й кінець політичної кар’єри і стабільного життя. Недарма Святе Письмо говорить віддавати кесареве кесарю, а Боже – Богові», – заявив єпископ Моспатріархату в Україні Віктор (Коцаба).

    Раніше єпископ Віктор (Коацаба) вимагав заборонити сайт «Миротворець». В слід за ним з такою ініціативою виступили в Російській Православній Церкві.

    Віктор (Коцаба), також занесений у базу «Миротворця», як агент впливу Російської православної церкви (РПЦ) в Україні. Віктору (Коцабі) інкримінують розповсюдження кремлівської пропаганди у вигляді т.зв. «Русского мира» від імені РПЦвУ. На Миротворці зазначили, що єрарх РПЦвУ «використовуючи посаду займається поширенням за кордоном неправдивої, маніпулятивної інформації про події в Україні, розпалювання міжнаціональної та міжконфесійної ворожнечі за допомогою підконтрольних інформаційних ресурсів “Союз православних журналістів”, “Перший козацький”, “Расколам.нет”». Також його назвали Противником незалежності українського православ’я від підконтрольної Росії (країна-агресор) РПЦ.

    Нагадаємо, після слів президента Володимира Зеленського про виїзд росіян з Донбасу до РФ, у РПЦвУ радять своїм вірним «задуматись». Також російське ТБ назвало Зеленського «бандерівцем».

    Найсвіжіше

    Популярне