Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    На Житомирщині священник УПЦ МП грозився, що коли прийдуть «наші», то ПЦУ буде непереливки

    У населених пунктах Суховоля, Повчино, Піщів Новоград-Волинського району Житомирської області Московський патріархат продовжує чинити протистояння і розкол.

    Як розповіли Духовному Фронту України місцеві жителі, населення у селах розділилось, тому що частина прихожан вважає, що церкви, які підпорядковані Московському патріархату мають бути заборонені, особливо після початку військової агресії росії в Україні. В результаті представники духовенства УПЦ МП, які проводили служби у церквах вказаних сіл (всі церкви у вказаних населених пунктах належали до Московського патріархату) змушені були на вимогу парафіян залишити церкви та будинки (будинки для проживання священнослужителів зазвичай утримуються коштом громад). А служби правити стали священники Православної церкви України.

    Однак священники УПЦ МП не залишають села, орендують будинки, і служби продовжує відвідувати певна кількість населення. Наприклад, у селі Суховоля таких 20 осіб, у селі Повчино – 6. У селі Піщів священник УПЦ МП закрив церкву на ключ, заблокував доступ до храму та не пускає туди нікого, розповідають місцеві жителі.

    Крім того, священники УПЦ МП продовжують наполягати на тому, що ПЦУ – самозванці і ллють на їх адресу багато бруду.

    Відомо що священник Андрій, який є благочинним УПЦ МП у місті Корець Рівненської області (більшість храмів у Корці залишились московського патріархату, перейшли тільки 2), коли приходив до священника ПЦУ, який зараз служить у селі Повчино, пригрозив, що: «Коли прийдуть НАШІ!, вам невірним буде непереливки». Подібні настрої священники УПЦ МП висловлюють під час своїх служб та доносять до своїх прихожан.

    У  зв’язку з такими проросійськими настроями служителів УПЦ МП, віруючі ПЦУ переймаються за свою безпеку. Частина людей вимагають «видати закон, який би заборонив російську церкву».

    Найсвіжіше

    Популярне