П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Країна віруючих окупантів: Армія та РПЦ лишаються лідерами довіри більшості росіян

    Армія та Російська православна церква очолили рейтинг громадських інституцій, діяльність яких схвалюється народом Російської Федерації. Про це свідчать результати опитування, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки.

    “Армія вже довго утримує перше місце у рейтингу схвалення громадських інституцій. Її діяльність схвалюють 76,5% росіян. Не зважаючи на те, що протягом останнього року рейтинг знизився на 3%, РПЦ все ще далеко до таких показників. У церкви рейтинг схвалення 56,7%”, – цитує слова директора установи Константіна Абрамова “Комсомольская правда”.

    В озвучених цифрах проявляється вкрай негативна тенденція. Адже росіяни фактично визнали, що вважають нормою окупаційну політику влади, військові дії на українській території, розв’язані Кремлем, і беззаперечно вірять у всю маячню про духовну та історичну єдність українців та росіян, що є одним зі стовпів віровчення РПЦ.

    Відтак можна стверджувати, що більшість громадян РФ і надалі підтримуватиме агресію Москви у відношенні сусідніх держав, вважаючи весь світ “цивілізаційним ворогом” “високодуховної” Росії.

    В той же час, результати опитування демонструють ще більш моторошну тенденцію. У росіян зросла довіра до правоохоронців. У 2011 році рейтинг схвалення правоохоронних органів склав трохи більше 30%, а в 2021 році вів сягнув 49%.

    На тлі наступу на свободу слова та ганебного переслідування політичних опозиціонерів, такий результат свідчить про деградацію правосвідомості росіян. Народ РФ, як виявляється, схвалює тотальні доноси, репресії, боротьбу з інакомисленням та силове придушення будь-якого народного волевиявлення.

    Отже, після вивчення озвучених результатів опитування можна спрогнозувати, що жодних ознак нормалізації російської зовнішньої політики, особливо у відношенні України, годі й очікувати.

    Найсвіжіше

    Популярне