П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Денісова: Росія продовжує знищувати православну громаду в окупованому Криму

    Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова відреагувала на дії російських окупантів проти громади Православної Церкви України в селі Балки Білогірського району в тимчасово окупованому Криму.

    «Переслідування членів релігійних організацій у Криму є грубим порушенням 18 статті Загальної декларації прав людини та 9 статті Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, згідно з якими кожен має право на свободу думки, совісті та релігії. Крім того, Женевською конвенцією заборонено застосування законів країни-агресора на окупованій території. Закликаю міжнародну спільноту посилити дипломатичний і санкційний тиск на Російську Федерацію та засудити дії, які порушують права громади Православної церкви України в Криму», – написала Денісова у Facebook.

    Нагадаємо, 8 серпня окупанти зірвали богослужіння у храмі Кримської єпархії Православної Церкви України в Білогірському районі тимчасово окупованого півострова.

    Постійний Представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич обурений тим, що російська влада в Криму не дає проводити служби Православній Церкві України.

    Найсвіжіше

    Популярне