Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Духовенство ПЦУ освятило капличку в річницю створення Повітряних сил України

    1 серпня у командуванні Повітряних Сил Збройних Сил України, що у Вінниці, відбулись урочисті заходи з нагоди 17-ї річниці створення виду. Привітати захисників неба прибули митрополит Вінницький і Барський Симеон (Шостацький), голова Синодального управління військового духовенства митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан (Яременко), військові капелани, які звершують своє служіння у частинах Повітряних Сил, а також представники місцевої влади.

    Про це повідомляє пресслужба Синодального управління військового духовенства ПЦУ та пресслужба Вінницької єпархії ПЦУ.

    Звертаючись до військовослужбовців та гостей, командувач Повітряних Сил генерал-полковник Сергій Дроздов зауважив, що з початком агресії РФ Повітряним Силам вдалося за короткий період суттєво наростити бойові спроможності. У 2014 році Повітряні Сили продемонстрували свою міць, незламність, бойовий дух, а головне – ефективність під час бойових дій на Сході країни. Саме тому одним із перших пунктів Мінських угод стала заборона на використання військової авіації.

    «Щиро дякую кожному солдату, сержанту, офіцеру та генералу за патріотизм, мужність і самовідданість, з якими ви виконуєте обов’язки в сучасних умовах, – наголосив генерал-полковник Сергій Дроздов. – Символічно, що у день святкування ми відкриваємо та освячуємо новозбудовану дзвіницю та капличку на честь Святого Архистратига Михаїла».

    Чин освячення каплиці звершили митрополит Симеон (Шостацький) та митрополит Іоан (Яременко) у співслужінні військових капеланів.

    Митрополит Вінницький і Барський Симеон, як головний секретар Священного Синоду Православної Церкви України, передав командувачу, офіцерам, військовослужбовцям та працівникам Повітряних Сил вітання з професійним святом від Предстоятеля ПЦУ Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Митрополит Симеон також привітав присутніх із освяченням каплиці, яке він назвав довгоочікуваною і важливою подією. «Сьогодні, коли буде освячуватися новозбудована каплиця, ми прикличемо святого архістратига Михаїла, Воєводи Небесних Ангельських Сил, бути покровителем не лише цього місця, де розташоване командування Повітряних Сил, а й оберігати молитвами і заступництвом перед Богом усіх українських військових льотчиків» – наголосив митрополит Симеон.

    Митрополит Іоан звернувся з вітальним словом до військових після молитви і освячення. Голова військового духовенства ПЦУ запевнив у подальшій постійній духовній підтримці Українського війська і зокрема Повітряних Сил з боку капеланів Православної Церкви України.

    На завершення урочистого духовного дійства відбулося нагородження тих, хто сприяв будівництву каплиці і брав у ньому безпосередню участь. Офіцери і військовослужбовці були нагороджені церковними медалями, а командувачу Повітряних Сил генерал-полковнику Сергію Дроздову митрополит Симеон вручив орден святого архістратига Михаїла.

    Хвилиною мовчання присутні вшанували полеглих за суверенітет та недоторканність України й поклали вінки та квіти в меморіальному комплексі Алея Героїв.

    Згодом у Командуванні Повітряних Сил черговим аншлагом розпочався День відкритих дверей. Особливої тональності відвідувачам музею додавав концерт Центру військово-музичного мистецтва ПС ЗС України та солдатська каша.

    Найсвіжіше

    Популярне