П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній зустрівся з ректором Національної академії СБУ

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 30 липня зустрівся з ректором Національної академії СБУ Андрієм Черняком і обговорив з ним важливу роль духовного виховання молоді для становлення і розбудови української держави.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Очільник академії СБУ Андрій Черняк розповів про напрями військово-патріотичного та культурно-духовного виховання курсантів і студентів в НА СБУ – зустрічі з відомими митцями та громадськими діячами, започаткування показів сучасного патріотичного кінематографа, вшанування пам’яті героїв-захисників нашої держави. Також з метою духовного виховання молоді на території Академії для співробітників та вихованців діє каплиця на честь святого архістратига Божого Михаїла. А у вихідні дні та свята там звершуються богослужіння для усіх охочих. «Для нас важливо виховати не просто фахівців, а справжніх патріотів України», – підкреслив ректор НА СБУ.

    Митрополит Епіфаній поділився своїми думками щодо ролі Української Церкви не лише у формуванні духовної культури суспільства, але й консолідації українців.

    «Ми вболіваємо за українську державність. Будемо відстоювати і територіальну цілісність нашої держави, і духовну єдність. Всіма нашими силами. Тяжкі випробування випали на долю нашого народу. Але якщо будемо єдині – будемо сильні», –  сказав предстоятель ПЦУ.

    На згадку про зустріч митрополит Київський і всієї України Епіфаній подарував гостю книгу про два роки розвитку Православної Церкви України.

    З нагоди 1033-ї річниці Хрещення Руси-України ректор від колективу Академії передав Митрополиту Епіфанію картини зі зображенням Свято-Михайлівського Золотоверхого Собору.

    У зустрічі також взяв участь протоієрей Петро Ландвитович.

    Найсвіжіше

    Популярне