Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    В окупованому Росією Криму у віці 83 років померла мати режисера Ахтема Сеітаблаєва

    29 липня 2021 року у віці 83 років на території окупованого Російською Федерацією Криму померла Субіє ханум Налбандова – мати відомого українського режисера, актора театру і кіно, сценариста Ахтема Сеітаблаєва.

    Про це у Фейсбук написав глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

    За своє життя їй довелось пережити один з найстрашніших злочинів совєтскього режиму – 18 травня 1944 року її родина, разом з усім кримськотатарським народом, була депортована з Криму.

    “До 1955 року сім’я Субіє ханум утримувалася на спецпоселенні в Марійській АРСР, в умовах, де і дорослі і діти, використовувалися на каторжних роботах по ручній заготівлі лісу”, – нагадав Чубаров.

    У 1990 році сім’я Налбандової Субіє повернулася до Криму, де Субіє ханум викладала вокал і сценічну мову в Кримському училищі культури. У 1992 році почалося нова – найважливіша – сторінка життя Субіє Налбандової, вона назавжди запам’яталась, як автор першої в історії кримськотатарської культури дитячу телепередачу.

    “Кримськотатарський народ втратив письменницю, педагога, актрису, співачку, автора і ведучу першої телевізійної дитячої кримськотатарської програми. Від імені Меджлісу кримськотатарського народу та себе особисто висловлюю щирі співчуття Ахтему Сеітаблаєву у зв’язку з непоправною втратою матері, а також усім рідним, близьким та колегам Субіє ханум Налбандової. Світла і добра пам’ять…”, – написав глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

    Найсвіжіше

    Популярне