П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Новий вид політичних репресій: У Росії незалежну кандидатку у депутати примусово ушпиталили для лікування від коронавірусу

    На вересень цього року в Російській Федерації заплановане проведення виборів до Державної Думи та органів місцевого рівня РФ. При цьому, слово “вибори” не повинно вводити в оману читача, ознак демократичності у цьому процесі годі й шукати – вся передвиборча кампанія пронизана репресіями у відношенні опозиційних і незалежних кандидатів та політсил.

    Путінський режим та силові структури Росії максимально винахідливо використовують для боротьби з опозицією сучасні непрості умови, викликані епідемією коронавірусу.

    Зокрема, стало відомо, що екс-керівницю мурманського штабу Алєксєя Навального Віолєтту Грудіну не допускають до виборів досить незвичним способом: з 15 липня цього року активістка перебуває у місцевому Центрі спеціалізованих видів медичної допомоги, куди її ушпиталили за рішенням суду для лікування від COVID-19.

    Про це інформує “Настоящее время”.

    При цьому, жінка наголошує, що не так давно перехворіла на коронавірус і до моменту ушпиталення вже мала кілька негативних результатів тестів.

    Віолєтта Грудіна мала намір балотуватись до міської ради Мурманська, але перебування в лікарні фактично не дає їй змоги подати документи до виборчкому. Активістка спробувала передати документи своєму представнику через головного лікаря закладу, однак, на момент публікації, представник Грудіної не отримав документів кандидатки для подачі їх до виборчої комісії.

    26 липня цього року, кандидатка у депутати Мурманської міськради оголосила голодування і змогла зв’язатись з журналістами “Настоящего Времени” і прокоментувати ситуацію.

    “У мене немає симптомів коронавірусу. Я абсолютно здорова людина, як до моменту ушпиталення, так і в подальшому. На початку червня я перехворіла на коронавірус. На той час, коли до мене прибув лікар, я вже практично одужала. Але тести Росспоживнагляду були позитивними, а мої з незалежних лабораторій були негативними”, – розповідає Віолєтта Грудіна.

    “Головний санітарний лікар області подала позов у мою адресу, і мене примусово ушпиталили, не зважаючи на негативні тести у моєму розпорядженні. Як я казала раніше, все це було придумано для того, щоб я не встигла (зареєструвати свою кандидатуру у виборчкомі – ред.)”, – запевняє жінка.

    Активістка заявила, що вже перебуває два тижні у лікарні, при цьому, тестування стану її здоров’я не проводять. На додачу, вийти з будівлі лікарні у неї можливості немає.

    “У в’язниці простіше, там хоча б строк є. А тут я перебуваю, як мені здається, безстроково. Поки зверху розпорядження не надійде, лікарям заборонено зі мною контактувати, і не буде рішення мене звідси випустити, я буду тут знаходитись, очевидно, до моменту закінчення прийому документів на висування”, – зауважила Віолєтта Грудіна.

    Примітно, що за умови титанічного навантаження на російські лікарні та високої потреби у вільних ліжках для ковідних хворих, жоден лікар мурманського медзакладу, доя кого направили Грудіну, навіть не спробував поставити під сумнів доцільність примусового ушпиталення здорової кандидатки у депутати.

    Найсвіжіше

    Популярне