Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    На відміну від Києва у Москві РПЦ відмовилася проводити хресну ходу через COVID-19

    Російська православна церква відмовилася від проведення традиційної хресної ходи в Москві на честь Дня хрещення Русі 28 липня.

    Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на Владіміра Лєгойду, голову синодального відділу Московського патріархату із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ.

    «Що стосується Москви, то у нас кілька років поспіль була хресна хода від Кремля від Успенського собору до пам’ятника князю Володимиру, але 28 липня цього хресного ходу не буде в зв’язку зі складною епідемічною ситуацією», – сказав він і додав, що при цьому богослужіння не відміняються.

    Це дуже нагадує ситуацію в квітні минулого року, коли керівництво РПЦ розіслало циркуляр по всіх російських митрополіях та єпархіях із зазначенням утриматися від масових заходів на релігійні свята, в тому числі Великдень. Водночас даний циркуляр не надходив у РПЦвУ, а був тільки розісланий по території Росії і тимчасово окупованого Криму.

    Такі подвійні стандарти РПЦ – на території України прихожан РПЦвУ закликати до відвідування масовах заходів в умовах пандемії, а в самій Росії давати вказівки максимально дотримуватися карантину – слід розглядати як диверсію, спрямовану на погіршення епідеміологічної ситуації в нашій країні.

    Найсвіжіше

    Популярне