Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Владімір Путін затвердив перелік «скрєп» та визначив механізм їх захисту

    Президент РФ Владімір Путін затвердив Указ, яким введено в дію “Стратегію національної безпеки Російської Федерації”, інформує офіційний сайт глави російської держави.

    За версією Путіна, традиційні російські духовно-моральні і культурно-історичні цінності (надалі – скрєпи) зазнають постійних нападок з боку США та їх союзників, а також с боку транснаціональних корпорацій, іноземних неурядових, релігійних, екстремістських та терористичних організацій.

    Що ж, нічого нового читач з цих рядків не дізнається, стара пісня: навколо всі вороги, які мріють викорінити російські скрєпи. І саме їхній перелік зазначено в статті 91-й стратегії.

    Указом Путіна закріплено, що скрєпами визнаються: життя, гідність, права і свободи людини, патріотизм, громадянство, служіння вітчизні, високі моральні ідеали, міцна родина, творча праця, пріоритет духовного над матеріальним, гуманізм, милосердя, справедливість, колективізм, взаємодопомога, історична пам’ять, спадковість поколінь, єдність народів Росії.

    Своєю чергою, наступна стаття проголошує, що захист скрєп забезпечується виконанням низки задач, серед яких чільне місце посідають забезпечення, так званого, міжконфесійної злагоди, захист історичної правди, розвиток державної інформаційної політики, що спрямована на утвердження скрєп, підтримка релігійних організацій традиційних конфесій, захист російської мови та захист російського населення від зовнішнього впливу.

    Однак, якщо абстрагуватись від пафосних заяв про важливість духовного та культурного спадку, перше, що кидається у вічі – так це повна відсутність здоров’я росіян у переліку скрєп, так само, як і потреба розвитку медицини. У той час, коли вказане питання стоїть чи не на першому місці у всьому світі, Владімір Путін, вочевидь, не вважає коронавірус загрозою для скрєп.

    Окрім цього складається враження, що утвердивши пріоритет духовного над матеріальним, Кремль просто легалізував і виправдав бідність переважної більшості населення РФ, яке віднині зобов’язане дбати про духовне зростання і абсолютно не перейматись через такі речі, як комфортне існування, сучасна медицина, сучасна інфраструктура та доступ до якісної централізованої каналізації.

    Окрім того, більшість постулатів просто не відповідають реаліям сучасної Росії. Досягнення міжконфесійної злагоди насправді є нічим іншим, аніж забезпечення монополізму Російської православної церкви, яка має колосальні переваги та привілеї у порівнянні з іншими конфесіями та віровченнями. А збереження історичної правди насправді виявляється “написанням” вигідного Кремлю трактування історичних подій з одночасною суворою забороною документально доведених та загальновідомих фактів, які нівелюють російську пропаганду.

    Зрештою, захист російського населення від, так званого, загрозливого зовнішнього впливу, цілком імовірно може перетворитись на “залізну завісу”. Завісу, яка, вперше після краху Совєтського Союзу, ізолює Росію від цивілізованого світу, сучасної науки, економіки, права і, зрештою, остаточно перетворить РФ на світову державу-вигнанця, громадяни якої будуть пишатись скрєпами, репресіями, доносами, тиранією та середньовічним безумством своїх правителів.

    Найсвіжіше

    Популярне