Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    На Тернопільщині відбудеться проща за загиблими українськими воїнами в російсько-українській війні

    У період із 5 по 7 серпня на Тернопільщині, на території Кременецької громади у селі Лішня, вп’яте відбудеться триденна Всеукраїнська проща за загиблими українськими військовими у російсько-українській війні. Заходи відбудуться на території храму-пантеону Православної Церкви України в цьому селі.

    Про це повідомляє військовий ветеран ЗСУ Дмитро Харчук на своїй сторінці у Фейсбуці.

    «… мав можливість відвідати старовинний Кременець та Пантеон в с. Лішня. Цьогоріч, традиційно, продовж трьох днів – 5,6,7 серпня на Кременеччині вшановуватимуть пам’ять загиблих військовослужбовців – учасників АТО, ООС зі всієї України. На прощу до села Лішня прибудуть родини загиблих військовослужбовців, побратими та волонтери із 13 областей», – написав військовий ветеран.

    «Невелике село Лішня, де знаходиться єдина в Україні капличка-пантеон героїв, на стінах якої встановлені гранітні плити з іменами всіх полеглих у російсько-українській війні, знову кличе нас схилити голови перед ними, подякувати батькам та рідним, котрі виростили лицарів духу», – додав Дмитро Харчук.

    Він зазначив, що у приміщенні Кременецької міської ради відбулось засідання розширеного організаційного комітету, де за участі представників влади та настоятеля каплички-пантеону ПЦУ отця Андрія Любуня були обговорені основні проблемні питання: транспортування, поселення, харчування, екскурсійна та концертна програма, заходи безпеки та благоустрій.

    Наступний оргкомітет заплановано на 27 липня.

    «Роботи ще багато, потрібно збільшити кількість столів, накрити локацію для виступів колективів, пройти грейдером та засипати щебенем під’їзну дорогу і багато іншого, а тому велике прохання до всіх небайдужих допомогти в проведенні заходу, хто чим зможе, хтось участю в толоці, хтось фінансово, а хтось хорошим словом! Якщо є люди з добрим серцем – прохання звертатись до отця Андрія за телефоном: 0964924983.
    Дяка Вам всім за ініціативу, активність та небайдужість! Разом – ми сила! Слава Україні!», – підсумував ветеран.

    Зараз священник розбудовує храм-пантеон і проводить благоустрій території навколо нього.

    Як повідомив 16 липня отець Андрій Любунь, настоятель храму-пантеону, з Божою допомогою було розпочато перший етап робіт по будівництву фундаменту добудови каплиці-пантеону.

    «В першу чергу вдячний тим, хто постійно підтримує нашу Святиню, а також прошу всіх, кому не байдужа доля нашого пантеону долучатися до цієї святої справи (попередня вартість фундаменту добудови 120000 тис грн)», – сказав священник.

     

    Найсвіжіше

    Популярне