Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    У розпал пандемії митрополит РПЦ проголосив храми “вільними від ковіду”

    Митрополит Омський і Тарський Російської православної церкви Владімір (Ікім) в етері передачі “Благовест. Слово пастыря” висловив точку зору щодо протиепідемічних заходів у храмах, що суперечить офіційній позиції РПЦ, пише “Ахилла”.

    На початку архієрей поскаржився на низку відвідуваність вірянами богослужіння, коли до Омська привезли мощі шанованого в РФ князя Алєксандра Нєвского.

    “Народу майже не було, тому що всі бояться заразитись: ну, якщо боятись – тоді можна і не приходити, не причащатись, нічого не робити”, – зазначив він.

    За словами митрополита Владіміра (Ікіма), “у храмі ні священник, ні народ ніколи не захворіють”, а клірики та віряни інфікуються у різних місцях. Які саме медичні дослідження, або яка окрема категорія таємних знань, що відкриті лише російським православним митрополитам, дали йому право робити такі заяви, владика не повідомив.

    Архієрей запевняє, що всі священники, у яких було діагностовано коронавірус, захворіли контактуючи з дітьми, дружиною, рідними, або в інших місцях. Більш того, єдиний клірик єпархії, який помер внаслідок ускладнень викликаних ковідом, заразився ним від сина. Принаймні так переконує митрополит.

    “Не треба боятись, якщо ти будеш вірний Господу. Він захистить тебе завжди. Я не боюсь, я хожу скрізь, я знаю, що він (коронавірус – ред.) до мене не пристане тому, що я вірю в Бога”, – самовпевнено промовив митрополит Владімір (Ікім).

    Більш того, архієрей РПЦ жорстко висміяв телеглядачку, яка наважилась запитати його про практику використання одноразових ложечок для причастя. Представник РПЦ відповів: “Якщо ви йдете до храму і боїтеся вірусу, краще не причащайтесь”, сказав він і додав, що обробляти лжицю спиртом також недоцільно. “Потрібно вірити не в сприт, а у Бога”, – заявив митрополит Владімір (Ікім).

    Найсвіжіше

    Популярне