П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Офіс Ангели Меркель відповів російським селянам, які просили канцлерку відремонтувати їм дороги

    Мешканці омського села Верхній Карбуш, що у Російській Федерації, які звертались до канцлерки Німеччина Ангели Меркель з проханням відремонтувати розбиту дорогу, отримали офіційну відповідь з Берліну.

    Про це пише “Крим.Реалії” з посиланням на коментар депутатки Троїцького сільського поселення Іріни Дроздової кореспондентам “Сибирь.Реалии”.

    Представниця німецької влади Надін Вахтер подякувала росіянам за листа та перепросила через те, що канцлерка не змогла відповісти особисто через велику кількість звернень на її адресу.

    “Я розумію, що ви незадоволені станом головної вулиці у вашому рідному селі. Однак, втручання в діяльність місцевих органів влади інших держав не входить до задач канцлера ФРН. Прошу поставитись з розумінням до того, що пані канцлер не може вжити рішучих дій у даній ситуації. Нам дуже шкода, що ми нічим не можемо вам допомогти”, – йдеться у листі-відповіді.

    Поряд з цим, представниця німецької влади порадила селянам звернутись за допомогою до московського офісу “Міжнародного союзу німецької культури”.

    Іріна Дроздова відзначила, що мешканці села залишились задоволеними отриманою відповіддю. Лист з ФРН вразив їх змістовним викладенням інформації та наведеними аргументами, на відміну від стилю російських чиновників, які зазвичай відповідають на прохання громадян РФ “відписками”.

    Окрім цього, селяни переконані, що Ангела Меркель все ж змогла вплинути на ситуацію і нове асфальтне покриття незабаром з’явиться у населеному пункті.

    “Чиновники, отримавши чарівного стусана у вигляді нашого звернення до канцлерки Німеччини, вийшли з коми і одразу пообіцяли, що у 2022 році побудують нам дорогу”, – розповіла Дроздова.

    “Крим.Реалії” нагадує, на початку червня 2021 року мешканці села Верхній Карбуш, яке, до слова, було створене на межі 19-20 століть російськими німцями, надіслали Ангелі Меркель два звернення – в електронному вигляді та звичайним листом. Саме такий вчинок спонукав місцеву владу до дій, яка протягом численних років ігнорувала потреби селян.

    Районна адміністрація поінформувала місцевих мешканців, що проєкт будівництва дороги успішно пройшов експертизу, однак був повернений Міністерством будівництва через зміну кошторису. Реконструкція дороги перенесена на 2022 рік.

    Найсвіжіше

    Популярне