П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    МОЗ просить Церкви поширювати інформацію про важливість вакцинації від COVID-19

    Глави Церков і релігійних організацій обговорили співпрацю із державою для запобігання поширенню інфекції COVID-19 в Україні та домовилися про подальший розвиток взаємодії з Міністерством охорони здоров’я.

    Це питання Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій розглянула на засіданні 14 липня, яке відбулося в Києві під головуванням глави УГКЦ архієпископа Святослава. Також були присутні предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, речник РПЦвУ Миколай Данилевич та інші представники релігійних організацій.

    Про це повідомляє пресслужба ВРЦіРО.

    Заступник міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак під час засідання звернулася до церковників з проханням поширювати через релігійні громади інформацію, особливо серед сільського населення, про можливість і важливість вакцинації і запропонувала при церковних громадах організовувати центри вакцинації, для яких МОЗ надасть свій персонал і необхідні медичні препарати для щеплень.

    Фото: ПЦУ

    Зі свого боку релігійні діячі озвучили низку пропозицій, щоб діяльність МОЗ у цій сфері була ефективнішою.

    Присутні також підбили підсумки святкування 25-річчя ВРЦіРО та запланували заходи на найближчі два місяці. Зокрема планується організація щорічного урочистого заходу «Благословення України» в храмі Софії Київської за участі керівництва держави, який розпочне святкові заходи до Дня незалежності України 24 серпня.

    Фото: ВРЦіРО

    Учасники засідання отримали примірники Збірника документів ВРЦіРО за період 1996 – 2021 років, який днями вийшов друком і планується до оприлюднення в електронному форматі.

    Члени ВРЦіРО також вирішили продовжити повноваження чинного Голови у ВРЦіРО архієпископа Святослава до жовтня 2021 року.

    Найсвіжіше

    Популярне