П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ в Україні за рік втратила майже 4% вірян – опитування

    Російська Православна Церква в Україні за рік втратила частину вірян. Про це свідчать нові дані опитування Київського міжнародного інституту соціології, опубліковані 6 липня 2021 року.

    Так у 2020 році до Московського патріархату в Україні зараховували себе 25,4% опитуваних. У 2021 році їх кількість скоротилась на 3,9% –  до 21,5%.

    Також збільшилась кількість людей, які негативно ставляться до РПЦвУ: із 23% до 35%.

    Крім цього, зменшився відсоток «просто православних»: 12% опитуваних вважають себе просто православними, без конкретизації Церкви (проти 23% у червні 2020 року).

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що збільшилась кількість вірян ПЦУ: із 48% до 58% у 2021 році.

    Фото: КМІС

    Опитування проводилось 25-28 червня, методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (з випадковою генерацією телефонних номерів та подальшим статистичним зважуванням).

    Загалом опитано 1003 респонденти, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

    У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, що контролюється українською владою.

    Найсвіжіше

    Популярне