П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Безсила і незряча: Сочинська єпархія РПЦ відмовилась молитись за порятунок від повені

    Сочинська єпархія Російської православної церкви відмовилась проводити молебні за спасіння регіону від повеней, незважаючи на численні прохання місцевих вірян. Про це повідомляє “Труд” з посиланням на “Подъём”.

    Повідомляється, що регіональний підрозділ Міністерства з надзвичайних ситуацій окупаційної адміністрації Криму став ініціатором подібних молебнів після того, як окупований Росією півострів став потерпати від повеней. Мешканці Краснодарського краю, врахувавши досвід кримчан, також звернулись до РПЦ, втім, отримали відмову.

    У пресслужбі Сочинської єпархії повідомили журналістам, що відповідне прохання з боку рятувальників не надходило. Та й сама ситуація, на думку представників духовенства, не така вже й критична.

    “Послухайте, якщо ми будемо на кожен дощ молитись – це буде дуже смішно. У нас взимку гірше було. В Сочі лише перший день почав накрапати дощ. У нас критичних ситуацій на нашій єпархіальній території ще не було. А кого залило? Ось я сиджу і дивлюсь у вікно: ну так, дощ, десь річка дещо більше заповнила своє русло, але поки надкритичних ситуацій я не бачу”, – заявив представник єпархії.

    Поки “незрячий” клірик робить вигляд, що ситуація нормальна, Сочинська міська адміністрація закликала містян готуватись до евакуації, оскільки зливи підняли рівень води в місцевих річках вище критичної позначки. Офіційна статистика інформує, що жертвою стихії став щонайменше один чоловік, ще двоє мешканців регіону отримали поранення, сім населених пунктів лишились без електрики.

    Втім, у такої “незрячості”, за якої в РПЦ не бачать проблем у ситуації з повенями, може бути й інша причина. Російське православне духовенство може чудово усвідомлювати, що своїми молитовними богослужіннями вони вплинути на ситуацію абсолютно не здатні.

    Найсвіжіше

    Популярне