Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Ватикані розпочинається гучний судовий процес у справі про фінансові злочини

    У Ватикані завершилось дворічне розслідування справи, пов’язаної із зловживанням інвестиційними коштами з метою придбання нерухомості у Лондоні, пише “Vatican News”.

    Повідомляється, що вивчення обставин справи проводила Ватиканська жандармерія під процесуальним керівництвом Бюро Промотора Справедливості Трибуналу Держави-Міста Ватикану.

    За результатами слідства, Голова Трибуналу Держави-Міста Ватикану Джузеппе Піньятоне розпорядився викликати до суду 10 осіб. У подальшому, вся зібрана документація та доказова база буде вивчатися під час публічних слухань за участю сторін обвинувачення та захисту. Перше судове засідання заплановане на 27 липня цього року.

    Перед судом постануть: колишній президент Бюро Фінансової Інформації Рене Брюлхарт, звинувачений у зловживанні службовим становищем; монсеньйор Мауро Карліно, колишній секретар Заступника Державного Секретаря, звинувачений у вимаганні та зловживанні службовим становищем; Енріко Крассо, фінансист, який управляв інвестиціями Святого Престолу, звинувачений у розтраті коштів, корупції, вимаганні, відмиванні грошей, шахрайстві та підробці документів; колишній директор Бюро Фінансової Інформації Томмазо Ді Руцца, звинувачений у привласненні коштів, зловживанні владою та порушенні професійної таємниці, та інші посадові особи Ватикану.

    До суду викликані також фінансові компанії, пов’язані з Енріко Крассо та Чечілією Маронґою, звинувачені в шахрайстві та розтраті коштів.

    Пресцентр Ватикану повідомляє, що в межах розслідування були встановлені факти протиправної діяльності кардинала Джованні Анджело Беччіу, а саме, розтрати коштів, зловживання службовим становищем, співучасті та підкупу.

    Окрім цього, відзначається, що розслідування розпочалося в липні 2019 року за заявою Інституту Релігійних Справ та Бюро Генерального Ревізора. Слідство велося в тісній співпраці з прокуратурою Риму та римським відділом фінансової поліції, а також, прокуратурами Мілана, Барі, Тренто, Кальярі та Сассарі.

    Зусиллями слідчих було виявлено потужну мережу, результатами протиправної діяльності якої стали суттєві втрати ватиканських фінансів, у тому числі коштів, призначених безпосередньо для справ милосердя Папи Римського.

    “Українська правда” також інформує, що 73-річний кардинал Беччіу, якого Папа звільнив з посади священнослужителя минулого року за нібито непотизм (надання родичам або знайомим посад незалежно від їхніх професійних здібностей, різновид корупції – ред.), і який протягом двох років розслідування наполягав на своїй невинуватості, став найвищим чиновником Ватикану, якого звинувачують у фінансових злочинах.

    Минулого тижня Папа особисто дав необхідне схвалення щодо обвинувачення Беччіу.

    Найсвіжіше

    Популярне