Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Київська богословська академія ПЦУ стала першим духовним вишем з акредитованою магістратурою

    Київська православна богословська академія Православної Церкви України стала першим та єдиним закладом вищої духовної освіти в Україні, яка має акредитовані власне освітні програми «Богослів’я» не лише на першому (бакалаврському), а й на другому (магістерському) рівнях вищої освіти.

    «Упродовж 2020 / 2021 навчального року в умовах карантинних обмежень усі учасники освітнього процесу на чолі з ректором академії протоієреєм Олександром Трофимлюком активно й наполегливо трудилися над підготовкою до проходження та власне проходженням процедури акредитації уже не спеціальності, а окремих освітніх програм “Богослів’я”», – йдеться на офіційній сторінці ПЦУ.

    У червні 2021 року Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти ухвалило рішення про акредитацію названих вище двох освітніх програм у Київській православній богословській академії та видало відповідні сертифікати на термін до 2026 року.

    Зазначається, що було оновлено нормативно-правове, навчально-методичне та матеріально-технічне забезпечення освітньої діяльності, зокрема оновлено зміст освітніх програм, внесено зміни до структури навчального плану, збільшено кількість вибіркових освітніх компонентів тощо.

    Обов’язкові та вибрані Київською православною богословською академією освітні компоненти акредитованих освітніх програм спрямовані передовсім на підготовку висококваліфікованого фахівця у сфері православного богослів’я та священнослужителя й пастиря Православної Церкви України.

    «У майбутньому випускники цих освітніх програм зможуть отримати освітню кваліфікацію бакалавра богослів’я та / або магістра богослів’я й реалізувати себе, насамперед здійснюючи самовіддане служіння Богові й Україні на парафіях Православної Церкви України», – підсумували у ПЦУ.

    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне