Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ “забули” про скрєпи і впроваджують штучний інтелект

    Лікарня Святителя Алєксія, головний медичний заклад Російської православної церкви, увійшла до складу пілотних закладів з розробки та впровадження медичного штучного інтелекту з використанням російських технологій та компонентів.

    Про це інформує “Интерфакс-религия” з посиланням на сайт лікарні.

    Анонсується, що після укладанні договору між клінічною установою та федеральним Ресурсним центром універсального дизайну і реабілітаційних технологій, на основі штучного інтелекту будуть створюватись продукти для підвищення точності діагностики в рентгенології та патоморфології.

    Як випливає з даної новини, послідовність точно не можна віднести до чеснот РПЦ, адже саме Московський патріархат регулярно виступав проти штучного інтелекту.

    Як приклад можна нагадати, як про небезпеку цифрових технологій говорив особисто патріарх Кіріл (Гундяєв), заступник глави Синодального відділу Московського патріархату зі зносин із суспільством та ЗМІ Вахтанг Кіпшидзе закликав не допустити “цифрового рабства”.

    В той же час, про кількість духовенства та вірян РПЦ, які спромоглися побачити “число звіра”, “змову масонів” та “ознаки пришестя диявола” в сучасних комп’ютерних технологіях та наукових розробках, годі й говорити.

    Втім, якщо уважніше придивитись до ситуації, то відступ РПЦ від традиційних цінностей та скрєп на користь штучного інтелекту виглядає досить логічним.

    Саме ця, раніше незвідана для РПЦ, сфера дозволить Моспатріархату освоїти мільярди державних грантів, із вдячністю прийняти мільйони пожертв на розвиток вітчизняного штучного інтелекту у медицині, і, при цьому, не сплатити жодного рубля податків.

    Поряд з цим, печерний стан російської науки і медицини, які на десятиліття відстають від сучасних медичних технологій світу, дозволить розтягнути процес впровадження штучного інтелекту в лікарні Святителя Алєксія на роки, що лише збільшує суму коштів, які зможе заробити РПЦ на цій схемі.

    Найсвіжіше

    Популярне