П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Попри десятки торгових точок в Лаврі, митрополит Павло просить державу відремонтувати печери

    У Києво-Печерській лаврі, що зараз належить Московському патріархату, попри велику кількість торговельний точок на її території, заявили про необхідність фінансової допомоги від держави.

    Про це повідомляє kievvlast.com.ua з посиланням на думку митрополита РПЦвУ намісника Київо-Печерської лаври Павла (Лебідя).

    Єрарх РПЦвУ лякає небезпечними гідрологічними процесами, які відбуваються в лабіринтах Ближніх печер і звернув увагу на те, що останнім часом там значно збільшився рівень зволоженості ґрунтів.

    У зв’язку з чим митрополит РПЦвУ Павло (Лебідь) письмово попросив допомоги у прем’єр-міністра Дениса Шмигаля для збереження пам’ятки архітектури національного значення – «Лабіринти Ближніх печер» (корпус № 90), який є об’єктом всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

    «В разі невжиття термінових заходів існує загроза руйнування лабіринтів печер, що може привести до непоправних втрат і людських жертв» – повідомив митрополит Моспатріархату і попросив Дениса Шмигаля розглянути можливість виділення з резервного фонду державного бюджету коштів для проведення невідкладних протиаварійних робіт.

    Варто зазначити, що в монаха і митрополита РПЦвУ Павла, який покинув все мирське взявши обітницю «жити в тісноті», є чималий маєток за понад мільйон доларів.

    Зокрема при постригу Павла в монахи, його запитували: «Чи перетерпиш ти всяку скорботу і тісноту чернечого життя заради Царства Небесного?». Очевидно що Павло збрехав і не збирався терпіти скорботу і тісноту.

    Маєток предстоятеля Павла за 1 300 000$: замість корів та качок – паркани та будинки. Відео з дрона
    Маєток предстоятеля Павла за 1 300 000$: замість корів та качок – паркани та будинки. Відео з дрона / Фото: prm.ua

    Найсвіжіше

    Популярне