П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    СБУ викрила мережу агітаторів, які закликали змінити державні кордони України

    СБУ викрила міжрегіональну мережу агітаторів, які здійснювали ворожі інформаційні операції на замовлення іноземних спецслужб. Зловмисники поширювали через інтернет заклики до зміни меж державного кордону та повалення конституційного ладу в Україні.

    Про це повідомляє пресслужба СБУ.

    Під час слідчих дій у пропагандистів виявлено комп’ютерну техніку, обладнання та електронні носії інформації із доказами протиправної діяльності. Наразі вісьмом зловмисникам повідомлено про підозри у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки, ще двох – засуджено до позбавлення волі.

    У Києві та Маріуполі та Сумській області зловмисники, через соцмережі, агітували до захоплення державної влади та вступу до лав терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР», зміни державного кордону України.

    Наразі перевіряється інформація щодо співробітництва зловмисників із спецслужбами РФ через одну з громадських організацій.

    Крім того, на Черкащині викрито злочинця, який закликав до захоплення державної влади та фізичної розправи над високопосадовцями.

    У Закарпатській області заблоковано деструктивну інтернет-активність двох місцевих жителів. Зловмисники поширювали у соціальних мережах заклики до відокремлення окремих територій України, де компактно проживають національні меншини.

    На Вінниччині за матеріалами органів держбезпеки засуджено зловмисника, якого українська спецслужба викрила на агітації до дій проти територіальної цілісності нашої держави.

    Найсвіжіше

    Популярне