Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    На Вінниччині ПЦУ відбудує храм, який зруйнували комуністи у 1960-х роках

    У день відання свята П’ятидесятниці, 26 червня єрарх Православної Церкви України, архієпископ Вінницький і Тульчинський Михаїл прибув з архіпастирським візитом до села Сорокотяжинці Немирівського благочиння, де звершив чин заснування храму на честь святого Архістратига Михаїла.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    У 60-х роках XX ст. безбожна совєтська влада зруйнувала місцевий храм. І от сьогодні з волі Божої на старому фундаменті відроджується святиня – храм, який стане не лише місцем спасіння для кожного віруючого християнина, а буде й окрасою села.

    На місці будівництва архієпископа Михаїла традиційно привітали діти та піднесли запашний коровай. Настоятель протоєрей Георгій Грига, подаючи хрест своєму архіпастирю, запросив його звершити богослужіння та закласти наріжний камінь у підмурок храму.

    Попри спеку, місцеві жителі прийшли на місце будівництва храму, щоб взяти участь у радісній події. Під час богослужіння владика заклав наріжний камінь та капсулу з пам’ятною грамотою про подію у підмурок храму.

    Після відпусту і многоліття архієпископ Михаїл звернувся до присутніх з архіпастирським словом.

    Далі владика звершив панахиду на могилі священника, яку віруючі віднайшли біля храму, і який звершував свого часу богослужіння у цьому храмі до його руйнування.

    Керуючому єпархією співслужили секретар протоєрей Ігор Сіранчук, настоятель парафії протоєрей Георгій Грига та настоятель парафії Успіння Пресвятої Богородиці села Ометинці єрей Іван Шеремета.

    Фото: ПЦУ
    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне