П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Молебень за визволення від чародійства: РПЦ зухвало посягає на святі місця інших релігій у Росії

    Представники зауральського казацтва та духовенство Курганської єпархії Російської православної церкви вночі 22 червня цього року провели освячення археологічної пам’ятки “Савин-1”, що в Білозерському районі Курганської області, пише “УраПолит”.

    Російський православних скрєпоносців обурив той факт, що до пам’ятки приїздять віряни язичницьких релігій для святкування літнього сонцестояння. Саме тому, православні провели так званий “молебень за визволення від чародійства та бісівської мани”.

    Однак, така зухвала середньовічна практика з боку РПЦ та казацтва не лишилась непоміченою з боку суспільства. У соцмережах громадяни висловили переконання, що одна релігія не повинна заважати іншій.

    “Якщо ви хочете ходити хресною ходою, то ходіть. Навіщо примушувати чи забороняти іншим людям з іншою вірою і точкою зору звершувати якісь обряди. Ці обряди хіба завдають комусь шкоди? Ні. Вони там не вбивають нікого, не ґвалтують, чому не можна жити у мирі між конфесіями?”, – висловив стійку позицію один з дописувачів.

    Принагідно інформуємо, “Савин-1” – це археологічна пам’ятка, древнє святилище-обсерваторія, що поблизу села Бузан Білозерського району Курганської області РФ, являє собою фрагменти споруд у формі двох кіл 16 та 18 метрів, які зорієнтовані на астрономічні тіла та явища. Археологи датують об’єкт енеолітом або міднокам’яним віком (від 4300 до 2500 років до нашої ери). “Савин-1” шанується представниками язичницьких вірувань.

    Найсвіжіше

    Популярне