П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    ЗМІ оприлюднили фото із зали, де стався напад на митрополитів Грецької Церкви

    Після безпрецедентного нападу, від якого постраждали сім митрополитів та архімандрит у залі засідань єрархії в монастирі Петракі, Orthodox Times опублікували фото місця, де стався напад.

    На фотографіях можна побачити місце синодального суду та руйнування меблів та документів сильною їдкою рідиною. Колишній православний священник Феофілакт Комбос, над яким проводився церковний суд, вчинив злочин 23 червня. Нападнику 37 років. Він облив митрополитів їдкою кислотою.

    Фото: orthodoxtimes.gr

    Видання повідомляє, що члени Священного Синоду, які не постраждали від нападу, провели засідання і засудили напад. Православний священик Феофілакт Комбос залишається під вартою і відповідно до інформації, в момент нападу він перебував під впливом седативних препаратів.

    Вселенський патріарх Варфоломій, предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній та інші керівники православних церков мали контакт з архієпископом Афінським Єронімом. Президент Греції висловила свої співчуття.

    Фото: orthodoxtimes.gr

    Тепер заходи безпеки в будівлі синод будуть значно посилені.

    Обвинуваченого в нападі судили в другій інстанції за причетність до справи про наркотики. І Синодальний суд призначив вирок. У другій інстанції справи духовенства розглядаються судом у складі семи митрополитів та секретаря.

    Фото: orthodoxtimes.gr
    Фото: Главком

    Найсвіжіше

    Популярне