П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Духовенство ПЦУ благословило IV Фестиваль духовної пісні «Співаймо Господу, співаймо»

    У селі Верховина, що на Івано-Франківщині, відбувся IV Фестиваль духовної пісні «Співаймо Господу, співаймо». У відкритті святкового заходу взяв участь єрарх Православної Церкви України єпископ Коломийський і Косівський Юліан зі священниками ПЦУ.

    Як повідомляє пресслужба ПЦУ, архієрея з короваєм, квітами й щирими привітаннями зустріли діти, голова Верховинської селищної ради Василь Мицканюк та благочинний Верховинського благочиння протоєрей Дмитро Михавків разом зі священнослужителями благочиння і великою кількістю гостей, які прибули на відкриття фестивального дійства.

    Після спільної молитви та благословення владики Юліана учасників і гостей Фестивалю привітали представники місцевої влади.

    Далі для присутніх у залі виступили численні хорові колективи краю.

    Фото: ПЦУ

    Між виступами церковних колективів з духовними піснями та віршами виступали учасники художньої самодіяльності селища Верховина та Верховинського району. Ведучими заходу були настоятель храму Чуда архістратига Михаїла села Замагора та храму Вознесіння Господнього села Чорна Річка протоєрей Володимир Максим’юк та спеціаліст відділу культури Верховинської селищної ради Юлія Потяк.

    Наприкінці заходу єпископ Юліан звернувся до присутніх зі словом, у якому високо оцінив майстерність колективів, яка з кожним роком вдосконалюється та висловив вдячність організаторам, керівникам колективів, настоятелям храмів і всім присутнім на святі за їхню активну участь у збереженні та пропагуванні духовних піснеспівів.

    Фото: ПЦУ

    Після цього всі учасники Фестивалю духовної пісні отримали Дипломи. Також з благословення Предстоятеля Православної Церкви України, Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія владика Юліан нагородив колектив відділу культури Верховинської селищної ради Благословенною Митрополичою грамотою. На завершення всі присутні у залі виконали Духовний гімн України «Боже, Великий, Єдиний».

    Найсвіжіше

    Популярне