Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Всі прояви любові та добра в людині походять від Бога – Святого Духа, – ПЦУ

    Православна Церква України у день, коли християни згадують і особливо вшановують третю Особу Бога – Святого Духа, розповіла про його значення в житті людини.

    У ПЦУ нагадали, що Дух Святий є всюди, і все наповнює і всім життя подає. Він також, рівний Отцю і Сину. «Його дія є таємничою для нас, але виявляється вона в реальних, видимих плодах, без яких неможливо уявити повноцінне духовне буття людини».

    Всі прояви любові, милосердя, віри і добра, внутрішній мир і спокій – все це в людині є не саме собою, але походить від Бога та є плодами дії Духа Святого. «Від святого Духа, Якому поклоняємося, ніби від якогось щедрого і плідного джерела, течуть усі Божественні потоки», – писав святитель Іоан Золотоустий, якого цитують на сторінці ПЦУ у Фейсбуці.

    Кожному даються дари Святого Духа для виявлення їх на користь: дари мудрості, знання, віри, зцілення, чудотворення, пророцтва, володіння різними мовами, вчительства тощо. А плодами Святого Духа є доброта, праведність, істина (Еф. 5: 9), а також любов, радість, мир, довготерпіння, доброта, милосердя, віра, лагідність, стриманість (Гал. 5: 22).

    Тому прославляючи Духа Святого, взиваймо з вірою: «Царю Небесний, Утішителю, Душе істини, що всюди є і все наповняєш, Скарбе добра і життя Подателю, прийди і вселися в нас, і очисти нас від усякої скверни, і спаси, Милосердний, душі наші. Амінь».

    Найсвіжіше

    Популярне