Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній привітав медиків із професійним святом: «Ваш справжній подвиг бачить Бог»

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній привітав медичних працівників різних спеціальностей із їхнім професійним святом.

    «Дорогі медичні працівники! Сьогодні, у день вашого професійного свята, з особливою вдячністю хочу привітати всіх вас – медичних працівників різних спеціальностей, профілів та рівнів – і запевнити, що ваш справжній подвиг служіння людям і бачить, і знає, і цінує Господь», – йдеться на його сторінці у Фейсбуці.

    Владика зауважив, що пандемія змусила всіх людей по-особливому поглянути на медицину, власне здоров’я, ставлення до своїх ближніх, переосмислити роль лікарів у нашому житті та побачити їхню неоціненну самовідданість, жертовність.

    «Ви втілюєте у життя справу, глибоко християнську за сутністю, – виявляєте турботу і любов до ближніх, творите добро, полегшуєте біль і страждання, рятуєте життя, забуваючи про власні недуги, проблеми й турботи, ризики для свого здоров’я», – йдеться у привітанні предстоятель УПЦ.

    «Ви – ніби воїни на передовій з усіма тілесними хворобами людей. І ми зі світлом подяки в серці молимося за вас, просячи у Господа обдарувати вас міцним здоров’ям, терпеливістю та милосердям. Недарма у Писанні сказано: «Шануй лікаря честю заради потреби у ньому, бо Господь створив його, і від Вишнього – зцілення, і від Царя одержує він дар» (Сир. 38: 1 – 2). Нехай Господь оберігає вас, шановні медики, і воздасть сторицею за вашу богоугодну працю на благо людству!», – підсумував митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне