П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Духовенство Грузинської Церкви визнає РПЦ як інструмент російської агресії в Україні та Грузії, – Кирило Говорун

    Духовенство Грузинської ПЦ абсолютно точно розуміє, що Московська Церква стала інструментом російської агресії в Україні і Грузії.

    Про це розповів богослов, архімандрит Кирило Говорун в інтерв’ю «DetectorUA», передає Релігійна правда.

    Він додав, що зустрічався із духовенством Грузинської церкви і вони висловили йому таку думку.

    «У них такий самий досвід як у нас — досвід окупації 20% Грузії Росією. Вони сприймають Росію як країну-агресора. І вони звичайно теж розуміють, що Церква, на жаль, стала інструментом цієї агресії. І розуміють це краще, ніж будь-яка інша Церква, будь-який інший народ або наш сусід, чому потрібне було створення помісної Церкви України», – сказав архімандрит.

    Богослов наголосив, що духовенство Грузинської Церкви абсолютно підтримує створення ПЦУ. «Я маю знайомих, друзів серед єпископату, які думають так само», – додав він.

    «Причини, чому Грузинський єпископат поки не наважився на визнання — ті самі, що і в більшості Церков, вони просто не хочуть зараз ескалації напруження всередині православного світу», – резюмував Говорун.

    Нагадаємо, професор Кирило Говорун висловив думку, що ПЦУ поки не визнають інші церкви, бо чекають спаду напруги між Вселенським і Московським патріархатами.

    Найсвіжіше

    Популярне