Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ очолив урочистості з нагоди випуску у Київській православній богословській академії

    У Києві митрополит Київський і всієї України Епіфаній 17 червня звершив в академічному храмі на честь святого апостола і євангеліста Іоана Богослова подячний молебень з нагоди чергового випуску у Київській православній богословській академії.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Предстоятелю помісної Української Православної Церкви співслужили  архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Вишгородський Агапіт, ректор Київської православної богословської академії протоієрей Олександр Трофимлюк та викладачі академії у священному сані. За богослужінням молилися випускники академії та їхні рідні.

    Фото: ПЦУ

    Після молебню Митрополит Епіфаній звернувся до присутніх з першосвятительським словом.

    «Шановні випускники, ви почерпнули знання, які тут давалися, щоб в майбутньому принести користь Церкві. Тож Бажаю, щоби Господь давав вам сили й досвід для плідного служіння. І хоч боротьба і випробування тривають, але переконаний, що разом ми збережемо і утвердимо нашу державну і церковну незалежність», – зокрема сказав Його Блаженство.

    Згодом в актовій залі академії відбулася урочиста частина, під час якої було оголошено про присвоєння протоієрею Петру Зиничу почесного звання доктора Honoris causa.

    Після вручення випускникам дипломів класні наставники та старости курсів звернулися до присутніх з промовами.

    Фото: ПЦУ

    Підсумовуючи захід митрополит Епіфаній привітав випускників з отриманням дипломів та наголосив на важливості дієвого пастирського служіння й ґрунтовної освіти для духовенства.

    «Зараз Церква особливо потребує високоосвічених пастирів, які б давали відповіді на питання, що турбують суспільство. Ми живемо в час глобалізації, коли постійно виникають нові виклики, тож потрібно йти на зустріч тим, хто цього потребує. Пастир має бути місіонером, має йти і проповідувати, а не чекати, коли прийдуть до нього. Потрібно бути там, де є потреба, де чекають уваги і допомоги», – зазначив предстоятель ПЦУ.

    Завершенням урочистої події став святковий концерт у виконанні випускників регентського відділення, хору КПБА та ансамблю «Конкордіум».

    Найсвіжіше

    Популярне