Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Зеленський: Під час спільних військових навчань Росія та Білорусь відпрацьовуватимуть захоплення Києва, Харкова та Одеси

    Президент України Володимир Зеленський надав інтерв’ю журналістам Agence France-Presse, Reuters та Associated Press, під час якого торкнувся низки важливих тем щодо ситуації в Україні, у тому числі безпекових питань.

    Повний текст розмови 16 червня оприлюднив сайт глави держави.

    Зокрема повідомляється, що українського лідера запитали про причини цьогорічного загострення на кордоні з Російською Федерацією. На що Володимир Зеленський відповів, що причини різні, а ймовірність ескалації зросла. “Тому що коли у вас велика кількість військових вздовж кордонів чи контактної лінії, то будь-яка провокація може закінчитися конфліктом”, – зазначив він.

    На додачу, президент України відзначив, що Росія фактично примушує українську владу до прямих переговорів з терористичними організаціями “Л/ДНР”.

    “Якщо повертатися до Росії, вони говорять: “Ми тут до чого? Ви розмовляйте з цими товаришами з “ДНР/ЛНР”. Тоді питання: а “Захід-2021” (спільні військові навчання Росії та Білорусі “Захід-2021” – ред.), навчання, які ви поводите – не “ЛДНР”, не ОРДЛО, це ж ви (Росія – ред.) проводите. Тоді скажіть мені, а чому тут – за тією інформацією, яку ми отримуємо – відпрацьовуються варіанти можливого захоплення Києва, Одеси, Харкова? Просто дивуєшся, як можна ось так казати одне, а робити інше”, – наводить слова Володимира Зеленського інформаційний ресурс ОПУ.

    “Ми повинні очікувати ускладнення й бути готовими до них щодня. Але я не вважаю, що це буде. Імовірність провокацій є, зокрема, в середині вересня, коли буде “Захід-2021″. І все ж я вважаю, що в повномасштабній війні Російська Федерація не зацікавлена”, – додав президент Зеленський.

    Принагідно нагадаємо, спільні військові навчання “Захід-2021” пройдуть с 10 по 16 вересня 2021 року на території Республіки Білорусь та Російської Федерації. Згідно імовірного задуму навчань, буде відпрацьований “один із можливих варіантів ескалації воєнно-політичної обстановки в умовній державі”.

    Найсвіжіше

    Популярне