П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Суд Литви заборонив в’їзд на територію країни “кримському” гастролеру Кіркорову

    Вільнюський окружний адміністративний суд (ВОАС) відхилив скаргу російського артиста Філіпа Кіркорова, якою той намагався оскаржити заборону на в’їзд до Литви, пише “UA.News” з посиланням на “Интерфакс”.

    “Розглянувши адміністративну справу, суд констатував, що Департамент міграції (ДМ) ухвалив рішення про заборону на в’їзд іноземця до Литовської Республіки з урахуванням наданої компетентною інституцією – Міністерством закордонних справ – інформації про те, що іноземець становить загрозу для безпеки держави”, – йдеться у повідомленні.

    У суді прийняли до уваги, що Кіркоров постійно дає концерти на тимчасово окупованому півострові Крим, тим самим свідомо заперечує територіальну цілісність і суверенітет України, а також побічно виправдовує агресивні дії Кремля у відношенні сусідньої держави.

    “За ці дії він внесений в список небажаних в Україні осіб, яким заборонений в’їзд в цю країну. На думку МЗС, відвідування Ф.Кіркоровим Литви може становити загрозу для безпеки Литовської Республіки”, – зауважили у суді.

    Наостанок повідомляється, що вказане рішення протягом 14 днів може бути оскаржене в Головному адміністративному суді Литви.

    Найсвіжіше

    Популярне