Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    У Росії відсвяткували першу річницю собору Воскресіння Христового – головного храму Збройних сил РФ

    13 червня цього року предстоятель Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв) звершив Божественну літургію у патріаршому соборі на честь Воскресіння Христового – головному храмі Збройних сил Російської Федерації. Богослужіння було приурочене першій річниці освячення вказаної релігійної споруди.

    Офіційний сайт Московського патріархату інформує, що службу відвідав міністр оборони Росії Сєргєй Шойгу.

    “Credo press” повідомляє, що у своїй проповіді очільник РПЦ пов’язав сенс присвячення собору саме Воскресінню Господа Ісуса Христа з воїнським обов’язком полягти на полі бою: “Христос Воскрес, і всі разом з Ним воскреснемо. А тому сміливо йдіть виконувати свій військовий обов’язок і пам’ятайте, якщо життя свою покладете за батьківщину та за друзів своїх, як йдеться у Священному Писанні, то ви будете разом з Богом в Його Царстві”, – промовив моспатріарх Кіріл (Гундяєв).

    Примітно, що абсолютно нічого очільник РПЦ не сказав про тих, хто віддає своє життя у прагненні Кремля окупувати території інших незалежних держав. Про те, чи підпадає окупація українського Криму та частини українського Донбасу під поняття “за батьківщину”, патріарх Кіріл (Гундяєв) не уточнив.

    Поряд з цим, він зауважив, що мотивувати воїнів на жертву своїм життям можна лише тоді, коли військовослужбовець вірить у те, що після зупинки серця життя людське не припиняється. Таким чином, на думку предстоятеля РПЦ, церковна мотивація допомагає перебороти страх.

    Наприкінці патріарх Кіріл (Гундяєв) закликав благословення Боже на президента РФ, міністра оборони РФ та Збройні сили Росії, а також нагородив Сєргєя Шойгу орденом Слави і честі І ступеня.

    Чи відносяться вбивство тисяч українців та окупація українських територій до високодуховного подвигу Сєргєя Шойгу, за який він удостоївся високої церковної нагороди, інформаційні ресурси РПЦ наразі не повідомляють.

    Найсвіжіше

    Популярне