Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    На Вінничині відбулось перше богослужіння новоутвореної громади ПЦУ

    На Вінниччині 9 червня у свято Віддання Пасхи в селів Іванів відбулось перше богослужіння новоутвореної громади Православної Церкви України.

    Про це повідомляє kalynivka.city

    «Середа на цьому тижні — особливий день, який має назву Віддання Пасхи. Завершується сорокаденний термін перебування Воскреслого Христа на землі, тому церковна служба цього дня правиться урочистим Пасхальним чином, – розповідає священик ПЦУ протоієрей Георгій Дончак, настоятель парафії ПЦУ в селі Іванове.

    В Іванові вірні ПЦУ утворили та зареєстрували релігійну громаду парафії святих апостолів Петра і Павла. На території колишнього Калинівського району це перша громада Православної Церкви України, створена з ініціативи вірних.

    Досі, до утворення релігійної громади, вірні ПЦУ відвідували богослужіння у сусідніх Гущинцях, бо власного храму в селі немає. Задля того, аби мати приміщення для богослужінь, представники релігійної громади звернулися у Кам’янець-Подільську дієцезію Римо-Католицької Церкви і знайшли розуміння з боку єпископа Леона Дубравського, який погодився тимчасово надати приміщення костелу для богослужінь вірним ПЦУ.

    Фото: Вінницька єпархія ПЦУ

    Перше богослужіння у громаді ПЦУ в Іванові було відправлено пасхальним чином, повідомляє пресслужба Вінницької єпархії ПЦУ.

    До села приїхали благочинний Хмільницького району Вінницько-Барської єпархії протоієрей Георгій Дончак, який очолив молитву, а також благочинний Калинівського району Вінницько-Тульчинської єпархії протоієрей Орест Шпак, священник з Вінницького району ієрей Павло Звіринський та настоятель Успенського храму сусіднього села Гущинці протоієрей Олег Кожушний. Разом із о. Олегом приїхав чудовий церковний хор.

    «Нам ще належить і створити свій хор, і придбати все необхідне для богослужіння, – продовжує Володимир Богачук – а наразі першочерговою потребою є привести до ладу приміщення, у якому громада тимчасово буде збиратися для молитви».

    Настоятель парафії протоієрей Георгій Дончак привітав усіх, хто був присутній на богослужінні, та побажав Божої допомоги в проведенні усіх першочергових робіт, які необхідні для подальшої діяльності громади та висловив надію, що Господь допоможе збудувати у Іванові гарний храм Православної Церкви України.

    Найсвіжіше

    Популярне