Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ в Україні є «п’ятою колоною» проти незалежності і суверенітету, – грецький богослов про візит Новінського у Грузію

    Архімандрит Вселенського Патріархату Романос Анастасіадіс прокоментував нещодавній візит нардепа Вадима Новінського та духовенства РПЦвУ до Грузинської Православної Церкви. За його словами, РПЦвУ поїхали до Грузії, щоб протестувати проти Української влади, тому вони справді можуть називатись “п’ятою колоною” проти незалежності і суверенітету України.

    «Паніка та відчай змушують агентів Кремля в Україні вжити заходів, щоб засвідчити свою зрадницьку роль проти України. 3 червня прем’єр-міністр України пан Денис Шмигаль відвідав Грузію. Під час свого перебування там він також зустрівся з патріархом Грузії Ілією. Не було офіційного повідомлення про те, що обговорювалось під час цієї урочистої зустрічі. Однак, грузинські агенти в Москві знають дещо більше … І вони негайно повідомили своїх “колег” в Україні …», – пише архімандрит.

    В пресрелізі РПЦвУ пишуть, що «під час зустрічі, яка пройшла в братній і теплій атмосфері, митрополит Антоній повідомив Патріарху Грузії про реальне становище православ’я в Україні».

    «Це означає, що хтось (мається на увазі прем’єр-міністр України, – ред.) раніше повідомляв Патріарху Іллі про «нереальну» ситуацію. Тому вони поспішили навернути його !!!», – зауважив богослов.

    Він запитав у своїх читачів: «Проти кого виступають церковні представники Москви в Україні? Чи вони виступають і борються, підривають саму українську державу та її найвищих інституційних представників, таких як прем’єр-міністр Денис Шмигаль, особливо в такий критичний для України час, що російські загрози проти неї зростають, і країна шукає міжнародної підтримки?».

    «У РПЦвУ нам кажуть, що український прем’єр-міністр представив Патріарху Грузії  “нереальну” ситуацію для православ’я в Україні … І їм (РПЦвУ, – ред.) довелося поспішати, лише за три дні, щоб представити «реальне становище православ’я в Україні та спростувати, заперечити прем’єр-міністра своєї країни як наклепника і навіть, як брехуна та обманщика, який відвідав Грузію з офіційним візитом, просуваючи національні інтереси своєї країни, – підкреслив архімандрит Романос.

    «Ще раз стає ясно, що російська церковна присутність в Україні є «п’ятою колоною” проти незалежності, суверенітету та територіальної цілісності цієї багатостраждальної країни. Колишній президент Петро Порошенко вже був мішенню. Зараз вони також атакують новий уряд президента Володимира Зеленського …», – додав він.

    «Зрештою, їх проблема полягає в тому, що вони виступають ворогами України та зрадниками українського народу. Це цілком виправдовує бажання переважної більшості українських православних не мати ніякої церковної залежності від ворожої Москви. І це не зміниться, незалежно від того, скільки провокаційних візитів здійснюють агенти Путіна та Кирила, скільки б срібла вони не кидали в гаманець Іуди за підтримки антиканонічного “архідиякона” Новинського та інших представників російської мафії в Україні …», – підсумував служитель Вселенського патріархату Романос.

    Найсвіжіше

    Популярне