Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ провела концерт пам’яті першого священника померлого від ковіду, який закликав не закривати храми під час епідемії

    8 червня у храмі Христа Спасителя у Москві відбувся благодійний пам’ятний концерт на честь протоєрея Алєксандра Агєйкіна, який став першим кліриком Російської православної церкви, котрий помер від ускладнень, викликаних коронавірусним захворюванням.

    Анонс події можна було побачити на “RG.RU” та сайті Московської патріархії.

    Відомо, що проведення концерту благословив предстоятель РПЦ патріарх Кіріл (Гундяєв). Сам захід відбувся в день 50-ліття спочилого священнослужителя, який не раз стверджував, що храми під час пандемії закривати не потрібно, бо “Бог усіх вилікує”. Згодом, саме він став першим померлим священнослужителем в Москві з підтвердженим коронавірусом.

    Вечір пам’яті запам’ятався виконанням творів Йоганна Себастьяна Баха, Петра Чайковського, Модеста Мусоргського та інших музичних класиків. Окрім цього, згідно з анонсом, прозвучали музичні твори глави Синодального відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського патріархату митрополита Іларіона (Алфєєва).

    Принагідно нагадаємо, одразу після смерті протоєрея Алєксандра Агєйкіна в РПЦ розгорівся скандал. Протодиякон Андрєй Кураєв зазначив, що “у його пам’яті цей недопротопресвітер залишиться як тупий кар’єрист, який зробив кар’єру у сфері віп-сервісу”. За це висловлювання єпархіальний суд Москви позбавив Кураєва сану.

    Найсвіжіше

    Популярне