П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Великі проблеми для РПЦ: У Росії хочуть звернутись до Вселенського патріарха через дії єпископа Моспатріархату

    Великі проблеми у архієпископа П’ятигорського і Черкеського Феофілакта (Курьянова). Старійшини Карачаєво-Балкарського народу і керівники громадських організацій Карачаєво-Черкесії та Кабардино-Балкарії написали колективний лист на ім’я Московського патріарха Кіріла.

    Відповідний лист опублікував телеграм-канал Церквач.

    Аксакали звинувачують єпископа РПЦ Феофілакта в тому, що він порушує крихку релігійну рівновагу в регіоні, регулярно здійснюючи богослужіння в древніх аланських храмах – пам’ятках Федерального значення РФ, які єпархії РПЦ не належать.

    Також Феофілакт зазіхнув буквально на святе – він вважає епічного героя Вастирджи – вершника на триногому коні – тотожним великомученику Георгію Побідоносцю. А старійшини так не вважають.

    Якщо Феофілакт продовжить служити в древніх храмах-пам’ятниках, народ загрожує встановити над ними громадський контроль з добровольців.

    З огляду на, що на свої служби архієрей регулярно запрошує казаків, це може привести до реальних зіткнень.

    Підписанти листа просять патріарха «позбавити громадськість Карачаєво-Черкеської Республіки (КЧР) від цього провокатора – відкликати його від виконання високих обов’язків архієпископа на території Карачаєво-Черкеської Республіки».

    Якщо очільник РПЦ Кіріл не прибере Феофілакта з КЧР, аксакали (старійшини) погрожують звернутися безпосередньо до президента РФ Владіміра Путіна і Вселенського патріарха Варфоломія, щоб ті розібрались.

    Найсвіжіше

    Популярне