П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У Києві побудують перший храм ПЦУ на честь українського святого – преподобного Меркурія Бригинського

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 4 червня в Дніпровському районі м. Києва звершив чин освячення хреста та наріжного каменя для будівництва храму на честь українського святого – преподобного Меркурія Чернігівського, ігумена Бригинського. Це буде перший храм на його честь.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Предстоятелю Православної Церкви України співслужили благочинний Лівого берега столиці протоєрей Павло Основенко, настоятель парафії на честь преподобного Меркурія протоєрей Павло Мельник та інше духовенство.

    Після звершення чину освячення предстоятель ПЦУ привітав парафію зі знаменною подією та побажав благословенних успіхів у будівництві майбутнього храму.

    «Зараз важко уявити, що тут, на цьому місці, буде побудований храм. Але за нашими молитвами Господь творить чудеса. Переконаний, що незабаром Господь сподобить громаду, і тут розпочнеться побудова храму Божого, який ми споруджуємо з твердою і непохитною вірою в Господа та з вдячністю за всі Його благодіяння, які Він звершує повсякденно в нашому житті. Тому храм є не лише місцем розради чи архітектурною окрасою, але також і нашою подякою Творцю й місцем особливої присутності Бога», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.

    Також Предстоятель Православної Церкви України закликав всіх бути добрими та милосердними, виявляючи любов до ближніх, а тим самим і до Бога.

    «Якщо ми будемо справжніми та відданими християнами, намагатися втілювати у своєму житті євангельський закон, який базується на єдиній чесноті – любові, то побачимо, що світ, який оточує нас, стає кращим, оновлюється і преображається. Якщо ми виявлятимемо любов до своїх ближніх, цим ми будемо засвідчувати й нашу любов до Бога. Тому закликаю усіх бути добрими, милосердними та робити все, щоби серед нас панували мир, єдність і любов», – закликав Предстоятель.

    Настоятель парафії протоєрей Павло Мельник від імені громади висловив вдячність Предстоятелю за Першосвятительське благословення на побудову храму на честь преподобного Меркурія та побажав Блаженнійшому Митрополиту Епіфанію многих і благих літ.

    Меркурія, ігумена Бригинського канонізовано у 2011 році. Його мощі спочивають у місті Чернігові у церкві св. Катерини. День пам’яті святого – 7 грудня.

    Мощі святого Меркурія. Фото: Вікіпедія

    Найсвіжіше

    Популярне