П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    За антиукраїнську пропаганду священник РПЦвУ Василь Савка потрапив до бази «Миротворця»

    Бази «Миротвоця» поповнились священником Московського патріархату Василем Савкою, який під час затримання вигукував антиукраїнські заклики. Його звинуватили у розпалюванні міжнаціональної та міжконфесійної ворожнечі, то тому, що він є антиукраїнським пропагандистом й противником незалежності українського православ’я від підконтрольної Росії (країна-агресор) РПЦ.

    Нещодавно також стало відомо, що Глибоцький районний суд Чернівецької області подав запит до СБУ, що перевірити на предмет злочину висловлювання Савки.

    Нагадаємо під час затримання священника РПЦ в Україні Василя Савки, той накинувся на поліцейських і почав їх ображати і називати «хохлами» і «бендеровцами». Наприкінці затримання Василь Савка кричав, що «України немає», та що «прийдуть румуни» через пів року і він застрелить поліцейських, якщо вони не вивчать румунську мову. 

    Попри те, що Савка є настоятелем парафії РПЦвУ в селі Балківці Новоселицького району Чернівецької області та в день правопорушення він був на святкуванні престольного свята у скиту Похвали Пресвятої Богородиці РПЦвУ в селі Великий Кучурів, Чернівецько-Буковинська єпархія РПЦвУ ніяк не прокоментувала нетверезе водіння служителя Василя Савки і його антиукраїнські вислови, образи та погрози поліцейським.

    Минулого року в Чернівецькіо-Буковинській єпархії РПЦвУ бажали Савці багато років життя і вітали із днем народження.

    Скріншот

    Найсвіжіше

    Популярне