П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Понад 1200 росіян виступили проти побудови храму РПЦ замість парку

    Понад 1200 осіб протягом двох місяців підписали петицію проти будівництва нового храму Російської православної церкви на території житлового комплексу “Еволюція”, що у мікрорайоні Ново-Леніно російського міста Іркутськ.

    Про це інформує “Credo press” з посиланням на “ИрСити”.

    Автори петиції наголошують, що у вказаному житловому комплексі планували створити “Парк Часу” (рос. – “Парк Времени”), однак значну частину території раптово було перекваліфіковано під “релігійне використання”. Мова йде про ділянку площею 4,3 тисячі квадратних метрів поблизу однієї зі шкіл району.

    “У майбутньому “Парку Часу” діти з найближчих шкіл та дитячих садочків могли б вивчати древню історію Прибайкалля, спостерігати за роботою археологів (під час археологічних робіт, що передували будівництву житлового комплексу, була виявлена стоянка древньої людини). Складається повністю абсурдна ситуація, замість науково-просвітницького об’єкту намагаються побудувати релігійний заклад”, – йдеться у повідомленні.

    При цьому, місцева мерія підтримала намір РПЦ побудувати новий храм, про що 31 травня на власній сторінці у Фейсбук повідомив перший заступник міського глави Іркутська Антон Красноштанов. Наразі, остаточна доля вказаної земельної ділянки не відома.

    Найсвіжіше

    Популярне