Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Ми вкотре молимося за перемогу, закликаємо агресора піти з української землі, – ПЦУ звернула увагу на страждання дітей від війни

    Православна Церква України звернула увагу, що за 8 років Російсько-Україниської війни, є діти, які, на жаль, не жили під мирним небом над головою. У зв’язку з цим, в ПЦУ просять РФ одуматись, зупинити війну і піти з української землі.

    Про це йдеться на сторінці ПЦУ у Фейсбуці.

    В день, коли міжнародна спільнота привертає увагу до безневинних дітей – жертв агресії, зокрема внаслідок воєн, тероризму чи бойових дій, у Православній Церкві України молитвою долучаються до цього руху, згадуючи всіх українських дітей, які постраждали і досі страждають через російську агресію та окупацію.

    Православна Церква України щодня молиться за дітей, їх батьків та рідних – за їхнє здоров’я й благополуччя, за мирне небо над головами, за возз’єднання сімей, за їхній душевний спокій.

    «Важко усвідомлювати, що днями у прифронтових районах завершили навчання у першому класі діти, які не бачили життя без війни, без обстрілів і вибухів, які не боялися би засинати, вільно прогулюватися, пізнавати світ, насолоджуватись життя. Уламки дитинства – те, що не зі своєї волі мають ці діти. Вони не застали мирного життя. Вони знають і бачили те, чого не повинні бачити діти. Жахіття війни, постійна загроза життю і здоров’ю, прихована небезпека від ворожих мін та вибухонебезпечних предметів, які, як сумно жартують жителі Сходу, тут легше знайти, аніж питну воду. Ці діти – безневинні жертви російської військової агресії», – йдеться у дописі.

    У Православній Церкві України моляться за припинення цієї війни, за перемогу і закликають агресора зупинитися, отямитися, піти з української землі, збагнути свої непоправні помилки, жертвами яких стають не лише дорослі, а й невинні діти. «Не ламайте їм життя, вони повинні зростати в мирі й любові, аби бути щасливими. Не відбирайте у дітей щастя!», – закликають в ПЦУ.

    Нагадаємо, Верховна Рада України на засіданні 1 червня ухвалила проєкт постанови про вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Росії проти України. Рішення підтримали 308 народних депутатів за необхідних 226.

    Згідно з постановою, 4 червня в Україні будуть вшановувати на державному рівні в Міжнародний день дітей – безневинних жертв агресіїпам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України.

    Найсвіжіше

    Популярне