Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії знайшли єромонаха Вселенського Патріархату – РПЦ вже заборонила з ним молитись

    Міжнародний скандал в російській глибинці, який може показати приклад іншим і вилитись в серйозні кадрові втрати для РПЦ.

    У російській Костромі почесний священник, засновник Ковалевського дитячого будинку під Нерехтою виявився представником ворожого для РПЦ Вселенського патріархату, повідомляє Телеграм канал Церквач.

    Свого часу протоієрей Андрей Воронін прийняв чернечий постриг в одному з грецьких монастирів і став єромонахом Іоанном (Вороніним), не відмовляючись при цьому від посади директора «Ковалівський центр допомоги дітям», організації, яку заснував в 1995 році.

    Як повідомляють у російських ЗМІ, Андрей – Іоанн людина у всіх сенсах видатна. Він часто появлявся на популярних інтернет-ресурсах РПЦ, таких як “Спас” і “Правмір”.

    Перехід єромонаха Іоана (Вороніна) у Вселенський патріархат – проблема не стільки для Костроми і місцевого церковного керівництва Моспатріархату, скільки для РПЦ в цілому.

    Якщо раптом фінансово незалежні священники (там, де вони досі збереглися) почнуть масово присягати патріарху Варфоломію, вони зможуть зберегти свою улюблену справу і залишитися в канонічному православ’ї.

    У РФ це вже назвали «Воронінським ящиком Пандори».

    Зараз, митрополит Костромської і Нерехтський Ферапонт (Кашин) попереджає своїх підлеглих про те, щоб не дружили з Іоанном (Вороніним), який донедавна був гордістю Костромської єпархії РПЦ.

    Нагадаємо, надання ПЦУ Томосу про автокефалію від Вселенського Патріархату в Москві викликало велике занепокоєння. Сама ж РПЦ і її філія в Україні вирішили перервати євхаристійне єднання з Константинопольською Православною Церквою і перестати молитись із духовенством цієї Церкви. Це рішення не підтримала жодна з Помісних Православних Церков, що яскраво було видно на антиканонічному зібранні в Аммані.

    Найсвіжіше

    Популярне